Met Pinksteren Toptennis in Emmen

Foto ingezonden door Marjan Huisman Eelsing

EMMEN – Van 30 mei t/m 5 juni wordt voor de 64e keer het roemruchte Intersport Dr. van Leeuwentoernooi gespeeld op de 9 gravelbanen van LTC Emmen.

Een uniek toernooi voor het Noorden. Er worden dit jaar 5 van deze hoogst genoteerde (NRT****) nationale toernooien georganiseerd. De andere vijf toernooien vinden later dit jaar in Noord- en Zuid-Holland en Limburg.

Ook uniek is het feit dat er naast dit ranglijstentoernooi ook een open toernooi cat. 2 t/m 7 wordt georganiseerd. Hiervoor kan nog een week worden ingeschreven. Een kans om zelf te tennissen én om toptennis te kijken. Bezoekers zijn natuurlijk ook van harte welkom; de toegang is gratis.

De organisatie is er weer in geslaagd om de top van Nederland naar Emmen te halen. De 22 spelers en 22 speelsters die direct zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi komen allen uit de top 80 van Nederland.

Hoogst genoteerde man is Tim van Terheijden; de huidige nummer 11. Bij de dames is Gabriela van de Graaf de hoogst genoteerde dame, zij staat 16e.

Veel van de topspelers spelen WTA- en ATP-toernooien en zitten vaak in het buitenland. Leuk om te zien dat ze voor dit toernooi toch (weer) tijd vrijmaken in hun agenda. Leuk te vermelden is ook dat spelers tijdens het toernooi bij gastgezinnen logeren.

De kwalificatiewedstrijden voor nog eens 4 plaatsen in het hoofdtoernooi beginnen dinsdag 30 mei om 13.00 uur. Het open toernooi begint die avond om 18:00 uur. Het hoofdtoernooi begint donderdag om 12.00 uur.

Ook in het Pinksterweekend wordt er volop getennist in zowel het open als ook het hoofdtoernooi; met uiteindelijk de finales op 2e Pinksterdag.

Doe ook mee of kom kijken.

(meer info op Facebook: 64e Dr. van Leeuwentoernooi LTC Emmen)

Ingezonden door Marjan Huisman Eelsing.