Dag van de Hond, genieten op de renbaan in Oude Pekela

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Vandaag organiseerde de Pekelder Windhonden Ren Club de Dag van de Hond. Het thema dit jaar was: Kind en Hond.

Op de Renbaan “Hoalt voart trín” aan de Zaaiweg in Oude Pekela werden vandaag, op De Dag van de Hond, honden en baasjes letterlijk in het zonnetje gezet. Vanaf  11 uur waren er  onder een stralend zonnetje diverse activiteiten voor honden en hun baasjes. 

Sinds 2011 heeft de hond een eigen dag met landelijke bekendheid: de ‘Dag van de Hond’. Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenaren op diverse plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en alle vormen van lekker bezig zijn met je hond en hondensport. 

Het programma in Oude Pekela bestond o.a. uit: Coursing, Baanrennen, Canincross, Bikejoring, Dogscoot, fly Ball enz. Kinderen konden worden geschminkt en er stond een springkussen. Ook waren er een aantal stands.

De whippet Wendy van Frency Heidekamp was wel in erg goede doen, naast dat zij de coursing wist te winnen werd zij ook Noordelijk Kampioen freisbee.

Het thema dit jaar was ‘Kind & Hond’. Kinderen werden  actief bij diverse demonstraties betrokken. Zo was er een show waarbij kinderen  hun viervoeter aan het publiek lieten zien. Aan het eind van de show vond  een echte huldiging plaats.

De organisatie was zeer vereerd met de komst van Marjolijn Snip als vertegenwoordiger van de Raad van Beheer en nam haar complimenten over de prima organisatie dankbaar in ontvangt.

Bent u dit keer niet geweest maar wilt u toch graag een keer met uw hond meedoen een coursing hoeft u niet te wachten tot volgend jaar wanneer de P.W.R.C. ook weer mee zal doen aan de dag van de hond. Maar kan dit al op donderdag 1 juni a.s. wanneer een coursing zal worden gehouden in het Boekhovenpark in Nieuwe Pekela. Ook tijdens de trainingen op donderdag avond of zondag middag is iedereen welkom. Op de site van de Pekelder Windhonden Ren Club kun u alle informatie vinden.

De giften en opbrengsten van  vandaag worden geschonken aan Runners oet Grunn team 298. Zij doen van 3 t/m 5 juni mee aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. 

Foto’s: Catharina Glazenburg. Klik HIER voor nog meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.