RTV Westerwolde zendt uit vanaf Vlagtwedder Landbouwbeurs

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – De opbouw van de Vlagtwedder Landbouwbeurs is in volle gang, in recordtempo worden de stands opgebouwd, grote machines en vrachtauto’s rijden af en aan om alles op tijd voor de opening voor elkaar te krijgen.

De opening is vrijdag 16 juni om 13.00 uur live op radio Westerwolde te volgen. Verder zal Radio Westerwolde op de zaterdag live vanaf de beurs uitzenden. Om 11.00 uur gaat het team van Brunchroom het gesprek aan met vertegenwoordigers van diverse landbouw- en aanverwante organisaties in gesprek. Gasten zijn o.a. gedeputeerde Henk Staghouwer, Hendrik Luth, hij is actief binnen het project Delphy met het vervolgproject Praktijknetwerken, Harry Luring die op zijn bedrijf duurzame veehouderij bedrijft, Gerwin Roelofs is ook veehouder en landbouwer die in diverse overlegstructuren zitting heeft en op dit moment zich intensief bezighoud met Snel internet voor de buitengebieden. Ook zal Hilbrand Sinnema deelnemen, nu als lid van het dagelijks bestuur van waterschap “Hunze en Aa’s”, met landbouw in zijn portefeuille. Uiteraard zal Harry Eckhardt, voorzitter van de landbouwbeurs Vlagtwedde bij dit gesprek aanwezig zijn.

Om 13.00 uur zullen Bert Looden en Stephen de Boer het programma overnemen en o.a. sfeerimpressies van de beurs ten gehore brengen.

Tijdens deze beurs is er een Mini-symposium ‘biologische landbouw biedt kansen’
De markt groeit gestaag door, de technische ontwikkelingen gaan snel en de maatschappelijke waardering is groot. Biologische landbouw biedt perspectief voor boeren en daarover gaat een mini-symposium vanuit het project stimulering biologische landbouw in de provincie Groningen. Dit vindt plaats vrijdag en zaterdag om 14.00 uur en zondag om 13.30 uur in het catering gedeelte van de grote hal.

Elke dag zijn er bijzondere activiteiten op de beurs. Zo zal er een paardenspektakel zijn, verzorgt door Het Groninger Paard en zondagmiddag enkele optredens van popkoor Blue Happy Bacon uit Blijham. Er is speelgelegenheid voor kinderen en zullen de Oldtimers van stichting Bovem er zijn en demonstraties geven.

Ook start de officiële publiciteitscampagne voor glasvezel in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal. Dat gebeurt o.a. door een uitgebreide informatiestand op de beurs, een reclamevliegtuigje met het motto ( Kop d’r veur: glasvezel) boven de regio en het plaatsen van roze koeien als blikvanger op verschillende plaatsen in de regio.

Foto’s: Geert Smit