Directeur Rabobank Jaap Blaakmeer opent Landbouwbeurs Vlagtwedde

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vanmiddag opende Jaap Blaakmeer, directeur afdeling Bedrijven van Rabobank Zuid en Oost Groningen, de Vlagtwedder Landbouwbeurs.

Vanmiddag ging de Vlagtwedder Landbouwbeurs van start. Na een openingswoord door voorzitter Harry Eckhardt werd de microfoon overgedragen aan de heer Jaap Blaakmeer, directeur afdeling Bedrijven van Rabobank Zuid en Oost Groningen. Na een korte speech nam de heer Blaakmeer plaats op een tractor en reed hiermee door een lint. Hiermee was de opening een feit.

De landbouwbeurs is met het beursterrein van 7 hectare en zo’n 200 stands de grootste en gezelligste landbouwbeurs van het Noorden. Er is veel te zien en te doen in de open lucht en in de grote overdekte tenten. Daarom komen er elke editie duizenden bezoekers naar deze beurs. Dit om zaken te doen,  lekker te struinen of om een leuke dag te beleven met het gezin. De beurs is een mooie mix van agrarisch vakmanschap, paardensport, plattelandsleven, gezelligheid en sfeer. De organisatie hoopt op zo’n vijftienduizend bezoekers.

Op de beurs zijn ook stands en activiteiten speciaal voor vrouwen, zoals  mode en uiterlijke verzorging. Ook voor kinderen is er veel te doen. Er is onder meer een bungee-trampoline, steltenlopende clown, springkussens en ponyrijden. Ook is er de mogelijkheid om even gezellig iets te drinken of lekker wat te eten.

Vereniging Het Groninger Paard viert op de beurs haar 35 jarig-bestaan met drie dagen lang doorlopend shows, demonstraties en clinics voor houders van Groninger paarden. Daarnaast is er ringsteken met aangespannen Groninger paarden, waaraan alle bezoekers van de beurs mogen meedoen. Voor kinderen is er een ‘vliegend tapijt’. Zondagmiddag zijn er optredens van het popkoor The Blue Happy Bacon uit Blijham.

De openingstijden van de Vlagtwedder Landbouwbeurs zijn als volgt:
 Vrijdag 16 juni van 13.00 – 22.00 uur
 Zaterdag 17 juni van 10.00 – 20.00 uur
 Zondag 18 juni van 10.00 – 18.00 uur

U vindt de Landbouwbeurs op het evenemententerrein aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde.

Foto’s: Bé Eelsing