Help woongroepen VISIO aan drie veilige picknicktafels

Foto ingezonden door Wiarda

BELLINGWOLDE, HAREN – Wessel uit Bellingwolde woont in een woongroep van VISIO in Haren. Dit is een instelling voor blinde en slechtziende kinderen. Voor de drie woongroepen willen ze graag veilige picknicktafels. Daarbij vragen ze het publiek om hulp.

We kregen onderstaande mail van Wiarda uit Bellingwolde:

Ik ben Wiarda, de moeder van Wessel (8 jaar). Wessel is slechtziend en heeft het Smith Magenis syndroom. Sinds een half jaar kan Wessel, vanwege zijn 24 uurs zorg, meervoudige handicap en slechtziendheid, niet meer continu thuis wonen. Hij woont nu doordeweeks op een van de vier woningen van Koninklijke VISIO in Haren, op de Woongroep De Libelle en is in de weekenden en vakanties gelukkig zo veel mogelijk bij ons thuis. Hij gaat op hetzelfde terrein ook naar school.

Ik weet niet of jullie wel eens hebben gehoord van VISIO, maar in Haren (Gn) zit hier een school en instelling waar slechtziende en blinde kinderen naar toe gaan. Ze kunnen op hetzelfde terrein naar school, hebben dagbesteding, kunnen logeren en kunnen er zelfs wonen. De meeste kinderen hebben naast een visuele beperking ook nog een meervoudige handicap (zowel lichamelijk als geestelijk, sommige ook blind en doof).

Nu het mooie weer is aangebroken zijn de kinderen zo veel mogelijk buiten. Ze kunnen er heerlijk spelen in de tuin, op de trampoline, in de speeltuin van school wat op hetzelfde terrein ligt en genieten van een muziekbal. De kinderen die dit nog kunnen rijden rondjes op de skelter die we begin dit jaar zelf al hebben gegeven aan de groep. Maar bijna alle items zijn in de loop van de jaren al eens gedoneerd of geschonken.

Zoals jullie misschien weten is dat het in de zorg, en dan heb ik het niet over de zorg zelf maar vooral over voorzieningen, inrichting en speelgoed van de woongroepen, slecht geregeld is, waarbij de groepen afhankelijk zijn van giften en donaties om ook maar iets te kunnen doen. Helaas zijn de kunststof tuinsets, die ooit geschonken of gekregen zijn, erg onhandig en inmiddels ook oud en krakkemikkig geworden door de weersinvloeden. Doordat het losse tafels en stoelen zijn kun je je voorstellen dat dit voor slechtziende kinderen erg lastig is. De tafels en stoelen verschuiven continu en staan dus niet altijd op een vaste plek waardoor er regelmatig botsingen en ongelukjes voorkomen. Doordat ze ook niet echt stevig meer zijn en beginnen met scheuren en breken moet er echt een andere oplossing komen.

Na met de begeleiding te hebben gesproken over de tuinsets en of ze niet liever een andere oplossing zouden willen zien, kwam bij mij het idee op om te kijken of ik een crowdfundings actie op zou kunnen zetten zodat de drie woningen, (een woning heeft al een mooie picknicktafel, ook een aantal jaren geleden gedoneerd), die nog niet voorzien zijn van een goede, stevige maar vooral veilige tuinset, ook zouden kunnen worden voorzien van zo’n mooie picknicktafelset.

Ik heb inmiddels een heel fijn adres gevonden in de buurt waar we de drie geschikte en veilige tafels zouden kunnen laten maken voor ons (Zagerij Popken in Musselkanaal).

De Picknicktafels zijn 3 meter lang, robuust en stevig, kunnen tegen weersinvloeden en worden dan op een vaste plek geleverd en neergezet. Bovendien hebben ze afgeronde kanten. (erg fijn voor de kinderen bij eventuele botsingen). De kinderen die in rolstoel zitten kunnen met rolstoel aan de kopse kanten zitten en de kinderen die nog mobiel zijn kunnen stevig zitten op de banken. De begeleiding kan erbij en zo hebben we alle problemen die er nu zijn getackeld.

Ik hoop iedereen die dit bericht leest iets voor ons, en dan vooral voor de bewoners, zouden kunnen en willen betekenen, voor iedereen die mee wil doen mee deze actie en de kinderen een veilige plek buiten willen geven, alvast ontzettend bedankt voor jullie bijdrage! Alle beetjes helpen en je kunt al (anoniem als je wilt) doneren vanaf 5 Euro (Klik HIER). Hopelijk zijn we op die manier heel snel bij het streefbedrag en kunnen de bewoners, logees, ouders en begeleiders deze zomer nog gaan genieten van de mooie maar vooral veilige picknick buitentafels!

In ieder geval alvast ontzettend bedankt,
Wiarda Boneschansker, moeder van Wessel

Voor meer informatie over het Smith Magenis syndroom, VISIO of de actie: kijk dan op www.dekniezebietertjes.com

Ingezonden.