Midzomerconcert op landgoed Heidehof

Foto: Helma Leutscher

EEXT – De klanken van Mozart, Debussy en Rossini zijn gewoonlijk te beluisteren in prachtige concertzalen. Maar op de zomeravond van 21 juni a.s. pakt het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in het Drentse Eext het deze zomer heel anders aan. Daar voeren op een idyllische open plek in het bos diverse ensembles – uit dit 75 koppig orkest –luisterrijke muziekwerken uit, voorzien van een geweldige akoestiek en magische momenten door het gezang van aanwezige vogels.

Afgelopen herfst speelde dirigent en artistiek directeur Lubertus Leutscher van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, met een blazerkwintet op de deze open plek bij landgoed Heidehof. ‘Een geweldige ervaring’. Het publiek was zeer enthousiast en de musici ook. Na afloop van dat optreden besloten we om het een volgende keer groter aan te pakken. Dus vormt het bos op 21 juni het decor van een uniek concert voor maximaal 350 bezoekers. Naast koperblazers zal er dit keer ook fluit-, cello- viool- en harpmuziek klinken en wordt er zelfs een piano in het bos geplaatst.

Tijdens het midzomerconcert treden o.a. de Oekraïense violist Sergei Bolotny en de Japanse pianiste Keiko Sakuma op. Musici van topklasse met een uitstekende internationale reputatie. Doelstelling van het natuurgebied is om mens en natuur meer in harmonie met elkaar te laten leven, een concert in de buitenlucht past daar goed bij volgens de organisatie! Het is aan te bevelen om een klapstoel mee te nemen.

Dit midzomerconcert wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Aa en Hunze.
Landgoed Heidehof is bekend van Natuurbegraafplaats Hillig Meer dat op het terrein ligt.

Locatie: Landgoed Heidehof
Adres: Provincialeweg 2 Eext
Aanvang: 19:30 uur

Zie: www.hilligmeer.nl/midzomerconcert of www.vkso.nl

Ingezonden.