Kinderen vermaken zich op de Sprookjesdag in Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Sprookjes bestaan niet zeggen ze! Nou niets is minder waar want in het centrum van Veendam kwamen ze vandaag tot leven.

Vandaag organiseerde Stichting Bogdike in samenwerking met onder anderen Summerfun, Sintcentrale, Hoi Pippeloi en Scouting de jaarlijkse Sprookjesdag, dit keer in combinatie met de Goocheldag. Dus heel veel sprookjes maar ook een vleugje magie.

De goochelaars Ted McKoy, Hilbert Geerlings en Jan Kosters waren er om jong en oud te betoveren, verstelt en verbaast te doen staan. Natuurlijk was er weer veel vertier en plezier met de straattheater acts van Poen en Piek op vakantie en Jumbo de olifant. Kinderen konden dansen en op de foto met Elza, Anna uit Frozen of een echte Frozen-vlecht laten maken. De muzikale Banjoman galoppeerde weer rond op zijn paardje en de rattenvanger van Hamelen speelde op zijn fluit alle ratten de Kerkstraat uit, waar een heerlijke suikerspin op de kinderen wachtte.

Verder konden ze klimmen en klauteren bij Scouting, knutselen bij Summerfun en op Sprookjesjacht bij Hoi Pippeloi. De Sintcentrale zorgt voor de andere sprookjesfiguren en verrassingen. Veel kinderen kwamen verkleed.Zo liepen er Elza’s, Sneeuwwitjes, tovenaars, stoere ridders en woeste piraten door het centrum van Veendam.

Ook waren de Bogdike-piraten: Huub, Reinie en Henk van de partij.

Foto’s: Catharina Glazenburg
Klik HIER voor alle foto’s