Danaïd Prinsen uit Winschoten Nederlands Kampioen op de 800 meter

Foto: Janine Roelfsema
Foto: Janine Roelfsema

UTRECHT – Hardloopster Danaïd Prinsen uit Winschoten heeft zaterdag de Nederlandse titel veroverd op de 800 meter. Met een flinke voorsprong liet ze de concurrentie achter zich in een tijd van 2 minuten, 7 seconden en 57 honderdste.

Records werden er niet verbroken zaterdag. “Daarvoor stond er teveel wind”, vertelde Danaïd aan het Dagblad van het Noorden. “Ik wist dat ik zo’n drie seconden sneller was dan de rest. Daarom ging ik er meteen alleen vandoor. Ik had niet het idee dat iemand me nog zou inhalen.”

Na een jaartje weg te zijn geweest is Danaïd sinds kort weer terug op het oude nest bij atletiekvereniging Aquilo. Al bij het NK Indoor eerder dit jaar kwamen veel mensen haar aanmoedigen, waaronder ook de jeugd die ze in het verleden training gaf. En ook dit weekend waren ze in Utrecht weer van de partij, met de Aquilo-vlag, zoals te zien op de foto.