Expositie winnaars Kunstcongres met een arbeidsbeperking

Foto: UWV

TYNAARLO – De expositie met de werken van de drie winnaars van het Kunstcongres met een arbeidsbeperking is vanaf dinsdag 18 juli te bewonderen in het gemeentehuis van Tynaarlo. De winnaars Marion Roelink (uit Groningen) en JeanPaul Apcar (uit Elp) en publiekswinnaar Karwan Abdulla (uit Stadskanaal) werden 10 april gekozen uit 26 deelnemers.

De opening van de expositie is op dinsdag 18 juli 2017 om 16.00 uur. De expositie is op de eerste verdieping van het gemeentehuis van Tynaarlo, Kornoeljeplein 1 in Vries. De gemeente Tynaarlo is de culturele gemeente van Drenthe in 2017.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van maandag t/m donderdag 08.30 – 17.00 uur en vrijdag 08.30 – 12.00 uur. De expositie is tot en met dinsdag 29 augustus te bekijken.

Over het Kunstcongres en de winnaars

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Tussen januari en april 2017 heeft UWV samen met gemeenten en cultuur- en onderwijsinstellingen vijf regionale Kunstcongressen in het land gehouden. Het Kunstcongres staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en exposeren. De creatieven krijgen een podium, kunnen netwerken en gaan in gesprek met andere creatieven uit de regio onder leiding van een kunstbuddy. Met het Kunstcongres willen we ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

Maandag 10 april heeft het Fries Museum in Leeuwarden de creatieven uit Drenthe, Friesland en Groningen verwelkomd. De kunstcommissie heeft de 26 deelnemende werken beoordeeld en van feedback voorzien. Zij heeft Marion Roelink (uit Groningen) en JeanPaul Apcar (uit Elp) uitgekozen tot winnaars van het Kunstcongres Noord. Het publiek stemde voor Karwan Abdulla (uit Stadskanaal) als publiekswinnaar.

Ingezonden door UWV.