Mammoetpad Borger wordt officieel geopend

Foto: Hunebedcentrum

BORGER – Ooit hebben in Drenthe mammoeten rondgelopen in een guur toendraklimaat. Opgegraven botten vormen daarvoor de nog tastbare overblijfselen. In Borger is door de gemeente Borger-Odoorn een speciaal fiets-/wandelpad ontworpen van de Buinerbrug tot aan het Hunebedcentrum, die de naam Mammoetpad heeft gekregen.

Het ruim 800 meter lange pad vormt een alternatieve route vanaf de langparkeerplaats aan de Buinerstraat naar het Hunebedcentrum. Informatiezuilen en op termijn twee met klimop beplante levensgrote mammoeten begeleiden de route inhoudelijk.

Langs de route worden, door middel van zogenaamde audionetics-informatiezuilen die door passanten zelf kunnen worden bediend, drie thema-verhalen over het stroomdal vertelt: over de geologie; over de flora en fauna en over de archeologie.

Het pad vormt de afronding van het project Oertijdpark II, waaraan de gemeente Borger-Odoorn 40.000 euro heeft bijgedragen.

De opening is vrijdag 28 juli om 14.00 uur bij het Hunebedcentrum. De opening zal worden verricht door wethouder Albert Trip en de directeur van het Hunebedcentrum, Hein Klompmaker.

Ingezonden door Hunebedcentrum

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.