Sleurhut Groninger Dorpen doet Sellingen aan

SELLINGEN – Vandaag stond de Groninger Dorpen sleurhut in Sellingen.

Zes weken lang was het team van Groninger Dorpen op vrijdag met een eigen retro-caravan, compleet met campingstoeltjes en parasols, op pad. In diverse Groninger dorpen gingen ze aan het werk. De deur stond voor iedereen open voor kennismaking, advies over projecten of fondsenwerving. Ook luisterden de medewerkers naar de lokale verhalen over het dorp.

Vandaag stond de Groninger Dorpen sleurhut bij de Coop in Sellingen voor kennismaking en advies. Ook maakte het team, samen met onze fotograaf Jans Velthuis, een rondje door het dorp. Zij spraken over het wel en wee, het verenigingsleven en het toerisme in Sellingen en bewonderden de vele bezienswaardigheden en de natuurschoon. Het team was zeer onder de indruk van onder meer het Theater van de Natuur en de monumentale boerderijen in Ter Borg.

Ook kwam de voormalige melkfabriek in Laude ter sprake. Voor dit pand is mogelijk een koper gevonden. Deze heeft contact met de gemeente over o.a. een financiële tegemoetkoming voor de restauratie van de oude fabriek.