Nederlandse sleepwagen betrokken bij ongeval Weener

Foto: Politie Leer

A 31, WEENER – Gisteravond is op de A31 bij Weener een Nederlandse sleepwagen zo ernstig beschadigd geraakt dat deze moest worden afgesleept.

Gisteravond om 23.45 uur reed tussen Weener en Bunde een Nederlandse sleepwagen op de linker rijbaan van de A31. Plotseling wisselde een vrachtwagen van rijbaan om een auto met caravan in te halen. De chauffeur van de sleepwagen wist een aanrijding te voorkomen door uit te wijken. Hij belandde hierdoor tegen de vangrail.

De sleepwagen raakte hierbij dusdanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept. De schade wordt geschat op 7.000 euro. Voor zover bekend bleef de chauffeur ongedeerd.

De vrachtwagen is doorgereden.

De linker rijbaan is in de richting Emsland enige tijd afgesloten geweest voor bergings- en reinigingswerkzaamheden.

 

Gistermiddag is op de A31 bij Weener de auto van een 48 jarige uit Bad Zwischenahn door een 36 jarige bestuurder van een Renault bekogeld met een fles frisdrank. De man uit Großefehn ergerde zich aan het rijgedrag van de 48 jarige. Hij reed de parkeerplaats Rheiderland op, om vervolgens via de rechter rijbaan weer de A31 op te rijden. Bij het passeren van de 48 jarige wierp hij een gevulde fles frisdrank tegen diens auto. De auto raakte hierdoor beschadigd. Tegen de bestuurder van de Renault is proces-verbaal opgemaakt.