Deelnemers Vesting Spectaculum zetten Wubbe Schoenmaker in het zonnetje

Foto: Jan Glazenburg

BOURTANGE – Vanavond hebben deelnemers aan Vesting Spectaculum Bourtange Wubbe Schoenmaker in het zonnetje gezet.

Na dit weekend gaat Wubbe Schoenmaker met pensioen. Wubbe werd  in 2009 manager van de Stichting Vesting Bourtange. Onder zijn leiding werd Bourtange op de kaart gezet en zijn de vele evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd niet meer weg te denken.

Vorig jaar kwamen rond 80.000 betalende bezoekers naar de Vesting. Mogelijk wordt dit aantal de komende jaren nog groter. Er is namelijk contact gelegd met organisaties die reizen regelen voor toeristen uit China en andere landen uit het Verre Oosten.

Dit weekend vindt het evenement Vesting Spectaculum plaats. De vestingpoorten zijn geopend  voor de “ Fogelvreien”. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademt  de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden.

Alle deelnemers aan dit Vesting Spectaculum verzamelden zich vanavond aan de Bisschopsweg. Vanaf de poort tot het Marktplein vormden zij een erehaag voor Wubbe. Vervolgens werd hij begeleid naar het plein voor de kerk.  Daar kreeg hij  een korte toespraak en werd voor hem gezongen en geapplaudisseerd.  Een ceremonie met zo weinig mogelijk poespas, precies zoals Wubbe het graag wou. Hij is geen persoon die graag in de belangstelling staat.  Het was een emotioneel moment, maar het eerbetoon werd zichtbaar door Wubbe gewaardeerd.

Wubbe wordt opgevolgd door Hendri Meendering.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg