Duurrecord 25 uur zitmaaier rijden van start gegaan

VLAGTWEDDE – Vanmiddag is het duurrecord 25 uur zitmaaier rijden van start gegaan.

Een interessante en ludieke recordpoging tijdens de jubileumeditie van de Week der Besten is het duurrecord zitmaaier rijden. Bij deze recordpoging rijden twaalf deelnemers, verdeeld in drie groepen, met een zitmaaier 25 uur lang door Vlagtwedde. Deze recordpoging vergt veel uithoudingsvermogen en concentratie. De snelheid van de zitmaaier ligt bijvoorbeeld vele malen lager dan een solex. Bij vermoeidheid is het lastiger om bij de les te blijven.

De deelnemers gingen vanmiddag om kwart over één van start. Het parcours gaat via de: Wilhelminastraat, Schoolstraat, Kerkstraat, Oostersingel, Slotlaan en weer door Wilhelminastraat. De deelnemers van deze recordpoging worden bijgestaan door een grote groep vrijwilligers.

Deze recordpoging eindigt dinsdag om 14.15 uur bij Zaal12.

Foto’s: Jacob Musch

Video: Aike Godlieb GenAmedia Nieuws