Organisatie zeer tevreden over 49e Waterpolotoernooi Zepta

TER APEL – Dit weekend werd in Ter Apel het ‘Internationale Zepta Waterpolotoernooi’ gehouden.

Dit weekend werd het Internationaal Zepta Waterpolotoernooi georganiseerd, wat een begrip is geworden in waterpoloënd Nederland. Het toernooi werd voor de 49 ste keer georganiseerd.

Camping Moekesgat heeft een metamorfose ondergaan en hierdoor ook de hele opzet van het toernooi. Donderdag was er een Hollandse avond, vrijdag- en zaterdagavond was er een groot feest in de feesttent. Dit in samenwerking met DJ Jeroen Schutrups en de band Super Sundays.

Naast feest vieren, werd ook nog waterpolo gespeeld. Dit jaar deden er 94 teams mee; 60 heren-, 29 dames- en 8 lokale teams. Ze speelden in totaal 251 wedstrijden in verschillende poules. De poules zijn ingedeeld op niveau van aankomende competitie die start in september/oktober. Hierdoor wordt het toernooi door verschillende teams gezien als start van de competitie.

In de eredivisie heren poule heeft Polar Bears (Ede) gewonnen en bij de eredivisie dames poule UZSC (Utrecht).

Volgend jaar wil Zepta groots uitpakken. Het internationale Zepta waterpolotoernooi wordt dan voor de 50 ste keer gehouden. Het toernooi krijgt een nieuwe naam en nieuwe uitstraling aangepast op het vernieuwde Moekesgat. Het internationale waterpolotoernooi zal de naam Zepta Beach Toernooi dragen.

Over de uitvoering en de deelnemende teams tijdens het 49e internationale Zepta waterpolotoernooi is de organisatie zeer tevreden en wil nogmaals iedereen bedanken die aanwezig was.

Ingezonden.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.