Expositie van Marleen Arends-Blanke in gemeentehuis Sellingen

Foto: Hilvert Huizing

SELLINGEN – Tot en met 1 november exposeert Marleen Arends in het gemeentehuis in Sellingen.

Marleen Arends schildert vanaf 2007. Zij begon bij Schildersgroep Exloo waar zij onder professionele begeleiding de kneepjes van het vak heeft geleerd. Zij ontdekte dat schilderen het leven in balans brengt, en zoals zij dat noemt ‘mij meer ik’ maakt. Mooie schilderijen maken gaat niet vanzelf. Elk schilderij is een strijd met verf en kwasten, maar vooral met zichzelf.

Beeldhouwen

In 2015 begon Marleen met beeldhouwen nadat ze een workshop had gevolgd. Zij vond het geweldig om te doen en na die ene workshop is ze thuis doorgegaan. Beeldhouwen gaat wel vanzelf, het is mijn zomerhobby. Met weinig middelen mooie dingen maken. Daar waar bij schilderen afstand tot het werk nodig is, is beeldhouwen juist omgekeerd: het werk aan alle kanten bekijken, er dicht op zitten en de steen voelen tijdens de bewerking.

Marleen is kritisch op zichzelf. Daarom vindt ze het leuk en interessant om te ontdekken dat ze tevreden kan zijn over haar werk. “Ik ben er trots op dat ik mijn werk via de expositie in het gemeentehuis kan laten zien”.

De expositie is t/m 1 november 2017 te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

Bron: Gemeente Vlagtwedde