Feestelijke aftrap Oktobermaand Kindermaand op CBS De Zaaier

VLAGTWEDDE – Burgemeester Leontien Kompier was vanmorgen aanwezig bij de feestelijke aftrap van Oktobermaand Kindermaand op CBS De Zaaier in Vlagtwedde.

De kinderen van groep 8 hadden een speciaal welkom voor haar, er stond een mooi versierde stoel voor haar klaar en ze kreeg een mooie nieuwe burgemeestersketting omgehangen. Na een welkomstrondje, waarin de kinderen hun namen noemden, werd het verhaal ‘Störtebeker: de piraat die de Noordzee onveilig maakte’ voorgelezen.
Als afsluiting van het verhaal werd nog even de trailer van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge bekeken.

Daarna was het de beurt aan de kinderen, ze konden vragen stellen aan de burgemeester. En daar maakten ze gretig gebruik van, vragen als: hoe oud bent u, bent u getrouwd, verft u uw haar, welke auto heeft u, hoe wordt je burgemeester? Allemaal vragen die openhartig werden beantwoord door de burgemeester.

Oktobermaand Kindermaand heeft als doel kinderen van 4 t/m 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden verschillende speciale activiteiten georganiseerd.
Alle kinderen op de basisscholen in de deelnemende gemeenten ontvangen tijdens de burgemeestersactie een stempelkaart. Bij een volle stempelkaart kunnen de kinderen bij een locatie in de buurt een speciale attentie ophalen.

Meer informatie over Oktobermaand Kindermaand en de activiteiten is te vinden op www.kindermaand.nl.

Bron: persbericht Gemeente Vlagtwedde

Tekst en foto’s: Geert Smit