Hockeyclub Winschoten houdt Open Dag

WINSCHOTEN – Hockeyclub Winschoten (HCW) organiseerde vandaag een Open Dag voor iedereen die wou ervaren hoe leuk hockey is.

Ondanks het onstuimige weer ging vanmiddag de Open Dag bij Hockeyclub Winschoten toch door. Tussen drie en vijf uur mochten kinderen van 5 jaar tot en met 11 jaar gratis deelnemen aan verschillende hockeyclinics. Daarna was het de beurt aan de jeugd vanaf 12 jaar. Enthousiaste trainers en jeugdleden stonden tijdens de clinics klaar om leuke en korte oefeningen met de deelnemers te doen.

Onderdeel van de clinics was Urban Hockey; dit is straathockey zonder regels maar met skills and tricks. Dit is binnen verenigingen uitermate geschikt om plezier te beleven aan het oefenen van technieken. Op deze manier wou HCW laten zien hoe cool de sport is.

Na afloop lag er voor alle deelnemers er een informatiepakket klaar. Voor diegene die niet op de Open Dag aanwezig kon zijn bestaat er de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen. De meeste trainingen zijn op dinsdag en vrijdag. Kijk op www.h-c-w.nl voor de verschillende tijden.

Over HCW

HCW is opgericht in 1929 en telt op dit moment 170 leden. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen al meedoen. Naast hockeytrainingen worden diverse activiteiten georganiseerd zoals clubuitjes aan interlands, vrijdagavond toernooitjes, spooktochten en het jaarlijks terugkerende hockeykamp waar bijna alle leden aan deelnemen. Trainingen worden gegeven op de kunstgrasvelden aan de st. Vitusholt 7e laan 8 (achter het BATO-veld).

Foto’s van de kinderen van 5 t/m 11 jaar gemaakt door Jos Hensens