Innolumis en Synergon werken samen in Noord-Nederland

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – In het Provinciehuis van Groningen wordt vandaag de overeenkomst getekend tussen het Amersfoortse bedrijf  Innolumis Public Lighting en re-integratiebedrijf Synergon uit Winschoten.

Innolumis is een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van slimme en energiezuinige straatverlichting op basis van ledtechnologie.  Synergon gaat voor geheel Nederland de assemblage verzorgen van het nieuwe Innolumis-armatuur Ariane. Het bedrijf – een grote werkgever in Oost-Groningen – biedt mensen die in de arbeidsmarkt moeilijk aan de  slag komen een zo regulier mogelijke werkomgeving.

De samenwerking met Synergon toont voor Innolumis grote overeenkomsten met het model dat in  Amersfoort en omgeving succesvol is uitgerold samen met Metafors, het plaatselijke leer-werkbedrijf voor  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Precies een jaar geleden haalde Innolumis haar volledige  productie terug uit China om die onder te brengen bij Metafors. Vervolgens was het niet toevallig dat  gemeenten als Leusden en Woudenberg, die aandeelhouder zijn in Metafors, de noodzakelijke vernieuwing  van hun straatverlichting hebben uitgevoerd met armaturen van Innolumis.

Gert Grolleman, CEO van Innolumis Public Lighting, is enthousiast over de samenwerking met Synergon. Hij  zegt: “Natuurlijk komt de kwaliteit van ons product op de eerste plaats bij de keuzes die gemeenten maken.  Maar daarnaast hebben overheidsinstellingen begrippen als maatschappelijk ondernemen en social return
hoog in het vaandel staan. Dankzij assemblagepartners als Metafors en nu Synergon scoren wij op die  terreinen ook bijzonder goed. De eerste gesprekken met gemeenten in Noord-Nederland hebben wij al  gevoerd en ik verwacht daar veel van.”
Algemeen Directeur van Synergon, Ed Scherbeyn, is blij met zijn nieuwe partner: “De samenwerking met een innovatief bedrijf als Innolumis is interessant voor ons. We krijgen er met dit technische project een nieuwe  divisie bij naast alle facilitaire zaken die we al deden en het werk op het gebied van voeding en verpakkingen.
Ik zie dat als erkenning en opwaardering voor Synergon.”

Grolleman en Scherbeyn zetten vandaag hun handtekening onder de overeenkomst tussen beide bedrijven. De  ondertekening in het Provinciehuis wordt bijgewoond door Gerard Kremer, Voorzitter van MKB Noord en  gebiedsregisseur voor Oost-Groningen. Kremer stimuleert vormen van samenwerking met bedrijven als  Innolumis die een positief effect hebben op de werkgelegenheid in Oost-Groningen.

 

Ingezonden.