Ploegen als 60 jaar geleden bij Metbroekbos

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vandaag organiseerde Stichting Bovem een demonstratie ploegen met historische trekkers.

Op een perceel van Markus Wenning bij het Metbroekbos in Vlagtwedde werd vandaag geploegd met historische trekkers. Dit werd georganiseerd door Stichting Bovem. Vierentwintig trekkers van verschillende merken en types ploegden de akker met diverse soorten ploegen om. Voor de deelnemers en het publiek een dag vol gezelligheid onder een stralende zon en een blauwe hemel.

Voor de deelnemers werd goed gezorgd. In de keet en de tent van Stichting Bovem was voldoende te eten en te drinken en het vlees op de barbecue smaakte prima! Jan Borg is trots op de “uitrusting” van de stichting. “We hebben alles zelf”, aldus Jan, “een keet, tenten, tafels, banken en een bak- en grillplaat”.

Halverwege de middag kwam ook nog een trouwe fan langs, in de vorm van de bijna 88 jarige Henk (Henkie) Schade uit Neu England, vlak over de grens bij Bourtange. Uit zijn fietstas toverde hij een fles Amaretto en enkele plastic glaasjes, want op zo’n mooie dag als deze moest geproost worden! Maar op die leeftijd wordt je soms wat trillerig waardoor het glaasje met het kostbare nat omviel. Henk wist er wel raad mee, er werd geen druppel verspild. (zie foto)

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg
Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.