Boeskoolmarkt in Ter Apel eindigt nat (Foto-Update)

Foto: Geert Smit

TER APEL – Vandaag werd in Ter Apel voor de 28ste keer de Boeskoolmarkt gehouden.

Vanmorgen om 9.00 uur startte in Ter Apel de zogenaamde Boeskoolmarkt. De 150 kramen stonden langs de Hoofdstraat en de Nederveen Cappelstraat. Langs de Kruier, bij de bibliotheek, was een autoshow. Ook werden door het hele centrum diverse activiteiten georganiseerd, waren er demonstraties door regionale ondernemers langs de Heemker Akkerstraat en voor de jeugd het standwerker kampioenschap, waarmee 50 euro te winnen viel.

De markt werd vanmorgen om 10.00 uur door wethouder Seine Lok geopend. Hij ontstak het kanon waarmee een delegatie van het exercitiepeloton uit Bourtange naar Ter Apel was gekomen.

Helaas begon het rond het middaguur te regenen. De verkoop op het Molenplein van de boeskolen, waarvan de opbrengst dit jaar voor paardensportvereniging De Kloosterruiters is, was dan ook een nat gebeuren. De vereniging mag een cheque van 450 euro in ontvangst nemen. Het geld wordt gebruikt om de bodem van de manege te verbeteren.

Foto’s: Geert Smit en Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.