Wethouder Wietze Potze zet leerkrachten o.b.s. de Clockeslach in het zonnetje

VLAGTWEDDE – Een fijne verrassing viel o.b.s. de Clockeslach vrijdagmorgen ten deel. Persoonlijk door wethouder Wietze Potze en twee beleidsmedewerkers werd de waardering uitgesproken aan alle aanwezige leerkrachten en ondersteunend personeel van de school. Met een lekker gebakje en een extra presentje werden de leerkrachten in het zonnetje gezet. Fijn om de betrokkenheid voor goed kwalitatief te voelen.

Een goede inzet en betekenisvol onderwijs wordt op de Clockeslach doorleeft. Daar is waar het in het onderwijs om draait. De leerlingen en de ouders hebben hier recht op. “Haal eruit wat erin zit”, zeggen ze op de Clockeslach. Ieder kind heeft een talent.

Met inzet vanuit leerkrachten, leerlingen en de ouders lukt het om het beste uit onze leerlingen te halen. Door oog te hebben voor hoogbegaafdheid, maatschappelijke, culturele, technische ontwikkeling, en diverse vaardigheden bereiden we het kind voor op de toekomst.

Op 5 oktober was, op de dag van de leerkracht, de school gesloten, in verband met een staking onder het primair onderwijs. Het signaal – een tekort aan gekwalificeerde leerkrachten door o.a. een te hoge werkdruk te kort aan vergoedingen en te weinig salaris voor de leerkrachten – wordt ook door O2SV gesteund. Kwaliteit maken we immers samen. Onze kinderen zijn het waard!

Ingezonden door Renata Dekker

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.