Meerdere korpsen bestrijden zeer grote brand in Eelde

EELDE – Vanmiddag zijn meerdere korpsen uitgerukt voor een zeer grote brand bij een gebouw aan de JG Legroweg in Eelde.

De brand werd rond 14.15 uur ontdekt. Op dat moment waren er acht personen in het pand. De brand werd bestreden door de korpsen van: Eelde, Zuidlaren, Vries, Groningen, Haren, Assen, Norg en Tynaarlo. De brandweer van Veendam werd eveneens opgeroepen voor groot watertransport uit het nabij gelegen Noord Willemskanaal .

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, uit de rook te blijven en ventilatie uit te schakelen. Vier personen werden in de ambulance behandeld omdat ze rook hadden ingeademd.

Rond vier uur werd het sein: Brand Meester gegeven. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nablussen.

Het gebouw was in gebruik door de PBG Group, een investeringsmaatschappij. Volgens RTV Noord werd het pand gebruikt door de politie als een geheim depot en als uitvalsbasis voor observatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en speciale politieacties. Dit is niet door de politie bevestigd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: van Oost Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.