Wethouder Bard Boon onthult bordje bij regenboogzebrapad

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – In het kader van de Internationale Coming Out Dag onthulde wethouder Bard Boon vanmiddag een bordje bij het regenboogzebrapad in de Mr. D.U. Stikkerlaan .

Deze week worden in de gemeente Oldambt meerdere activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele
mannen, biseksuelen en transgenders (afgekort: LHBT). Aanleiding is de jaarlijkse viering van Internationale Coming Out Dag.

Coming Out Dag verwijst naar het moment waarop LHBT-ers “uit de kast” komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender aan hun omgeving bekend maken. Voor velen was en is dit ook vandaag de dag nog geen vanzelfsprekend gebeuren maar beladen met angst om als mens niet geaccepteerd en buitengesloten te worden.

Op Internationale Coming Out Dag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor de
situatie van LHBT’s. Om een breed publiek te bereiken zullen gedurende de hele maand oktober tafels met informatie over LHBT-activiteiten en LHBT-organisaties in de bibliotheken worden ingericht.

Vandaag besteedde de gemeente Oldambt op twee momenten aandacht aan Internationale Coming Out Dag. Vanmorgen werd de regenboogvlag aan het gemeentehuis in de Langestraat gehesen door wethouder Kees Swagerman. Zie ons artikel, klik HIER. De wethouder en Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt spraken de aanwezigen toe en Timo Boom van de LHBT-jongeren groep REAL ID droeg een door hemzelf geschreven gedicht voor.

Vanmiddag werd door wethouder Bard Boon een bordje bij het regenboogzebrapad aan de Mr. D.U. Stikkerlaan onthuld met daarop de tekst “Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben”.

De Regenboogweek wordt zaterdag 14 oktober feestelijk afgesloten met het feest “Out & Proud” voor jong en oud! in de Harbour Club, Havenkade West 3 Winschoten. Het feest begint om 20.30 uur en burgemeester Pieter Smit komt de aftrap geven.

Voor informatie over LHBT-activiteiten in de gemeente Oldambt kan contact opgenomen worden met Marjet Bos roze50plusoldambt@xs4all.nl

Zie ook www.roze50plusoldambt.nl

Foto’s: Anita Meis