Hans en Grietje – de musical in de Klinker

Foto ingezonden door de klinker

WINSCHOTEN – Kom aanstaande zondag (15 okt) naar Cultuurhuis De Klinker en geniet van één van de meest gelezen sprookjes ‘Hans & Grietje De Musical’. Kinderen mogen verkleed naar het theater komen en meedoen aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Ze maken dan kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet en een Sprookjes Afterparty, waar de kinderen naar hartenlust kunnen swingen.

Iedereen kent het arme houthakkersgezin, waarbij vader op enig moment zijn gezin niet meer kan onderhouden. Hij besluit zijn kinderen Hans en Grietje achter te laten, in de hoop dat iemand hen vindt en voor ze kan zorgen. Na een paar dagen lopen, ontmoeten de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus. Hij neemt ze mee naar een bijzonder huisje, waar alles van snoep, koek en lekkernijen is gemaakt! Hier hoeven Hans en Grietje nooit meer honger te hebben. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaars duo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

Deze nieuwe familievoorstelling is zondag 24 september met groot succes in première gegaan. De hoofdrollen in deze smakelijke sprookjesmusical worden gespeeld door Janouk Kelderman (Grietje) en Stijn Mac Gillavry (Hans). Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids, en haar tegenspeler Stijn Mac Gillavry vullen elkaar naadloos aan in hun muzikaal toneelspel als broer en zus. Naast Hans en Grietje is bovendien een grote rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen. Met hun hilarische, slapstickachtige scènes zorgen ze voor een zeer toegankelijke, vrolijke voorstelling voor jong én oud.

De voorstelling is aanstaande zondag, 15 oktober om 15.00 uur te zien in Cultuurhuis De Klinker. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl

Ingezonden.