Leuke activiteit tijdens Oktobermaand Kindermaand: Beleef het Ganzenpad!

VRIESCHELOO – Tijdens Oktobermaand Kindermaand maken kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders/grootouders kennis met kunst en cultuur in de provincie Groningen. Zo organiseert de dorpsraad Vriescheloo op 21, 22 en 28 oktober een wandeling langs het Ganzenpad.

Het Ganzenpad is een wandeling van ongeveer tweeënhalve kilometer door het bos van Vriescheloo. Onderweg krijgen de kinderen diverse opdrachten. Zo kunnen ze tamme kastanjes zoeken, rennen tegen muizen en konijnen en op zoek gaan naar bodemdiertjes. Tijdens Oktobermaand Kindermaand krijgen de kinderen gratis drinken en wat lekkers mee voor onderweg. De start is tussen 14.00 en 15.00 uur bij molen De Korenbloem (Wedderweg 25) in Vriescheloo. Daar wordt ook het routeboekje met opdrachten uitgereikt.

Oktobermaand Kindermaand
Oktobermaand Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Deze activiteiten zijn voor de kinderen gratis zodat zij op een laagdrempelige manier kennismaken met culturele instellingen in stad en provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktobermaand Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee zoals musea, molens, theaters, tuinen, bibliotheken, een tekenatelier etc. Op www.kindermaand.nl is het volledige programma te vinden.

Stempelkaart
Nieuw dit jaar is de stempelkaart voor kinderen. Op de achterkant van de kaart is ruimte voor vier stempels. Kinderen kunnen bij een bezoek aan de instellingen in de maand oktober, een stempel vragen. Door stempels te verzamelen kunnen ze een prijs verdienen, een memoryspel met afbeeldingen van voorwerpen die in erfgoedinstellingen in Groningen te zien zijn. Dit spel is opgedeeld in twee delen en is geschikt gemaakt voor kinderen van 4-8 jaar en voor kinderen van 9-12 jaar.

Wanneer er vier stempels zijn verzameld, kan de prijs vanaf 20 oktober worden opgehaald bij een locatie in de buurt. Een lijst met ophaallocaties is vanaf 1 oktober te raadplegen op de website van Erfgoedpartners: www.erfgoedpartners.nl. De stempelkaarten zijn in september op alle basisscholen in de provincie uitgedeeld. Ze liggen ook bij aangemelde instellingen en diverse vestigingen van Biblionet.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.