Rijvaardigheidsbijscholing voor automobilisten in Muntendam

Foto ingezonden door Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV)

MUNTENDAM – Op vrijdag 3 november wordt voor inwoners van de gemeenten Menterwolde, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Pekela en Oldambt een rijvaardigheidsbijscholing gehouden.

U heeft al jaren uw rijbewijs en een hoop rijervaring. Het rijden verloopt voor u zo automatisch, dat u wellicht niet meer opmerkt dat het verkeer iedere dag een klein beetje verandert. Meestal zijn dit eenvoudige, maar soms ook belangrijke complexe veranderingen. Wat als de jongeren die nu hun rijbewijs halen hele andere dingen leren dan u destijds geleerd heeft? Zou u daarvan niet graag op de hoogte zijn? Daarmee kunt u niet alleen zelf veilig en zelfverzekerd aan het verkeer deelnemen, maar kunt u ook gelijk het goede voorbeeld geven aan deze nieuwe jongere rijbewijsbezitters. Na de bijscholing bent u weer helemaal up-to-date!

Verkeerswijzer Groningen (onderdeel van provincie Groningen) biedt u de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een rijvaardigheidstraining voor automobilisten. De rijvaardigheidsbijscholing wordt gehouden op vrijdag 3 november van 13.30 tot 16.30 uur in MFC De Menterne, Julianaplein 1 te Muntendam.

Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties- en regels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkrit gereden in eigen auto met rijinstructeur. De rijvaardigheidstraining kan beschouwd worden als een bijspijkercursus. Er zitten geen gevolgen voor uw rijbewijs aan vast. De training is een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, de gemeente, Ouderen Actief Muntendam en SBV.

U kunt zich opgeven via een mail naar tessa@stichtingsbv.nl of via 0512-544610. Opgave is mogelijk tot en met 27 oktober.

Ingezonden door Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV).