Sportcoach Uniek Sporten begeleidt inwoners met beperking naar passende sport

Foto: Freepik

GEMEENTE VLAGTWEDDE – Inwoners van de gemeente Vlagtwedde die minder vanzelfsprekend in beweging komen, kunnen een beroep doen op een Sportcoach Uniek Sporten. De sportcoach helpt sportverenigingen met het opzetten en versterken van een aangepast aanbod, begeleidt inwoners naar een sport die bij ze past en helpt zorginstellingen om inwoners actief te maken.

De gemeenteraad van Vlagtwedde heeft extra middelen beschikbaar gesteld om mensen
met een beperking beter te kunnen laten participeren in de maatschappij. De ambitie van de gemeente is om deze doelgroep, die minder vanzelfsprekend in beweging komt, ook aan het sporten te krijgen. Om dit te realiseren is de Sportcoach Uniek Sporten
aangesteld. De sportcoach helpt mensen bij hun zoektocht naar een passende
sportvereniging.

De sportcoach is te bereiken via tel. 06 – 2697 5208 of via j.mars@hvdsg.nl

Ingezonden.