“The New Oldambt Singers” richten eigen koor op

Foto: G Panneman

WINSCHOTEN – “The New Oldambt Singers” zijn van start gegaan.

Daarmee wordt het gat dat was ontstaan na het opheffen van de Oldambtsingers gevuld. De Oldambtsingers werd in april opgeheven, ”om reden dat de muzikaal leider, vanwege ziekte het niet langer aan kon”. Maar achteraf, was het een overhaaste beslissing.

Er zijn koren genoeg in de regio, maar het Amusementskoor “de Oldambtsingers” was zoiets specifieks, dat wordt gemist. Bovendien zat er ook eigen belang bij. Een groot aantal koorleden mist het zingen en de gezelligheid van het koor. Er werd een belrondje gedaan en voor we het wisten, was er weer een aantal oud leden, die ook enthousiast waren.

Na enige tijd zoeken, werd er weer een muzikaal leider en locatie gevonden. Samen met de ex-muzikanten en koorleden werd het nieuwe koor gestart.

Vanaf woensdag 21 juni 2017 is er een start gemaakt, onder de nieuwe naam : “The New Oldambt Singers” Er wordt gerepeteerd op woensdag van 20.00 uur – 22.00 uur in het Gebouw SV Bovenburen te Winschoten. Onder muzikale leiding van Theo Sibon ( keyboard) Roel Koning ( saxofonist) en Herman Straatman ( steirische harmonica)

We putten in eerste instantie uit het repertoire van de Oldambtsingers (Nederlands/ Gronings/Duits/Engels). Voornamelijk Amusement.

Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. We hebben niet speciaal behoefte aan bepaalde stemmen. Iedereen die kan zingen is welkom.

Als U de ambitie heeft om te willen zingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons tel. nummer is 0597614674 t.n.v. Harry Panneman.

U bent van harte welkom.

Ingezonden.

Op de foto: de “oude” Oldambtsingers. Foto: G Panneman