Martin Smit speelde vandaag zijn laatste wedstrijd voor Westerwolde

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vandaag was het Martin Smit zijn afscheidswedstrijd voor Westerwolde.

Vandaag werd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde een afscheidswedstrijd voor Martin Smit (alias Chewie) georganiseerd. Martin had al een paar jaar veel last van zijn knie. Een onderzoek in het ziekenhuis wees in de tweede helft van het vorig seizoen uit dat hij ernstige kraakbeenklachten aan zijn knie heeft, waardoor hij genoopt is met zijn geliefde sport te stoppen.

Als 16 jarige debuteerde Martin in het eerste elftal van Westerwolde. Tussendoor heeft hij ook nog drie seizoenen in het zaterdagteam gevoetbald.

Martin had vandaag een team samengesteld dat bestond uit leden van het Kugelteam en het Novaclubje, alsmede spelers waar hij vroeger en de laatste jaren met plezier heeft samengespeeld. Vandaag heeft zijn team twee keer een half uur tegen de selectie van het eerste elftal van Westerwolde gespeeld.

Het team van Martin bestond uit: Reinie Pepping, Eddy Opheikens, Leo Teuben, Alex Otto, Kris de Roo, Eppo Bulder, Thijs Dijkstra, Lammert Veldhuis, Jeroen Eibergen, Arjan Wiegers, Johan Kruize, Piet Boekelo, Erwin Ananias, Ferdy Kuiper,Arjen Heidekamp en zijn broer Rob Smit.

Vijf minuten voor het einde bij een 2-2 stand kreeg Martin de rode kaart van scheidsrechter Bart Pleiter.  Aansluitend waren er lovende woorden en cadeautjes voor Martin. Na te zijn opgefrist was het tijd voor een hapje en een drankje.

Tekst en foto’s: Bé Eelsing

Klik HIER voor alle foto’s.

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.