Kinderen genieten van de voorstelling: ‘Ik zou wel een kindje lusten’

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Ter afsluiting van 20 jaar onderwijsachterstandenbeleid in de gemeente Bellingwedde, organiseerden de gemeente en de bibliotheek vandaag de voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ voor peuters en kleuters.

De voorstelling van Joes Boonen werd voor peuters en kleuters in Bellingwolde, gespeeld. Een week eerder werd de periode ook al feestelijk afgesloten met een studiemiddag voor de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1-2.

Omdat de nieuwe gemeente Westerwolde op 1 januari 2018 van start gaat, rondt de gemeente Bellingwedde met deze voorstelling twintig jaar beleid af. Wethouder Lea van der Tuin: “In de afgelopen twintig jaar is de taalontwikkeling van peuters en kleuters extra gestimuleerd. Zo brengen we kinderen al vroeg in aanraking met lezen via het project BoekStart, stimuleren we het voorlezen via Boekenpret en hebben we gewerkt aan de mediaopvoeding van jonge kinderen via het project Kind & Media. Ook in de gemeente Westerwolde komt er volop aandacht voor de ontwikkelingskansen van onze jongste inwoners.”

De voorstelling ging over een kleine krokodil die in plaats van bananen nu wel eens trek had in een kindje. Moeder haalde alles uit de kast om haar zoon weer aan de bananen te krijgen. Hierbij werden de peuters actief betrokken. Natuurlijk liep alles goed af. Dit werd gevierd met zang en dans. Na afloop mochten de kinderen de kleine krokodil nog even aaien en kregen ze als traktatie allemaal een banaan.

Morgenochtend is de voorstelling in de Koninsspil in Blijham en woensdagochtend in de Voortgang in Wedde.

Foto’s: Catharina Glazenburg
Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.