Wandelaars genieten van het Ommetje langs het dal van de Ruiten Aa

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Vanmorgen werd vanuit MFA De Zuides (Sellingen) door wandelcoach is Eltjo Glazenburg een Vitaal, Natuur, Gezellig en Cultureel Ommetje georganiseerd.

Vanaf 09.00 uur stond de koffie vanmorgen klaar bij MFA De Zuides in Sellingen. Na een lekker bakje leut begon de groep van 25 deelnemers aan de zeven kilometer lange wandeling door en rond Sellingen.

Na eerst een rondje om de Nederlands Hervormde kerk te hebben gelopen vervolgden zij de wandeling via het gemeentehuis naar de bossen langs de meanderende Ruiten Aa. Onderweg werd stilgestaan bij het monument wat in de bossen bij camping de Barkhoorn is geplaatst als herinnering aan de crash tussen een Belgische straaljager F16 en een Ultralight vliegtuigje in 2002. Hierbij kwam zowel de Belgische piloot Luc Viane als de ULV piloot Frits Lemmink uit Sellingen om het leven.

Via het Theater van de Natuur, waar de deelnemers hun literaire kennis konden testen, wandelde het gezelschap langs de Zevenmeersveenweg, de Bovendiepsterweg en de Noordes terug naar de MFA De Zuides.

De wandelaars genoten van de natuur en de verhalen en wetenswaardigheden die wandelcoach Eltjo Glazenburg onderweg vertelde.

Foto’s: Jans Velthuis
Meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.