Trefpunt Mantelzorg Bellingwedde biedt respijtzorg

Foto ingezonden door Alex de Leeuw

BELLINGWOLDE – Voor alle mantelzorgers en oud mantelzorgers van de gemeente Bellingwedde is er iedere derde donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur een ontmoetingsmiddag in Trefpunt Mantelzorg (De Meet, Dorpsplein 6 in Bellingwolde). Vanaf volgend jaar kunnen mantelzorgers tijdens deze middag gebruik maken van respijtzorg.

Even vrij van de zorgtaak
De nieuwe dienst respijtzorg is een initiatief van Welzijn Bellingwedde, Buurtzorg Bellingwedde en Zorggroep Oosterlengte. Vanaf de eerste bijeenkomst in 2018 (op donderdag 18 januari) kunnen mantelzorgers degene voor wie zij zorgen meenemen naar de ontmoetingsmiddag. Voor de mantelzorgontvangers is er een apart programma, georganiseerd door getrainde vrijwilligers en professionals. Mantelzorgers zijn deze middag dus niet belast met hun zorgtaak en hebben alle tijd voor ontmoeting met andere mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen ook alleen degene voor wie zij zorgen naar de ontmoetingsmiddag brengen. Dit biedt hun de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een bezoekje aan een vriend/vriendin of de kapper, om te gaan winkelen of gewoon eens lekker alleen thuis te zijn.

Pilot
Met de nieuwe dienst respijtzorg willen we mantelzorgers in de gemeente Bellingwedde nog beter ondersteunen. Na 2018 besluiten we op basis van de ervaringen van de mantelzorgers of we respijtzorg blijven aanbieden en eventueel uitbreiden. Aan de nieuwe dienst zijn geen kosten verbonden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.