Burgemeester Snijder draagt tijdens ‘t Joar oet de ambtsketen over aan museum De Oude Wolden

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag heeft burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff de ambtsketen van de gemeente Bellingwedde overgedragen aan Museum de Oude Wolden.

Nadat ze vandaag haar laatste twee officiële optredens had als burgemeester van Bellingwedde droeg burgemeester Janneke Snijder vanmiddag de ambtsketen over aan Obby Veenstra van museum De Oude Wolden in Bellingwolde. De huidige ambtsketen bestaat uit de ketting van de voormalig gemeente Wedde uit 1853 met een hanger uit 1968. Het museum heeft ook de ambtsketen van de voormalig gemeente Bellingwolde in het bezit.

Bezoekers van het museum kunnen de oude ambtsketens vanaf woensdag 17 januari 2018 bekijken. Beide ambtsketens blijven twee maanden tentoongesteld in Museum de Oude Wolden. Daarna worden ze in het depot van het museum bewaard. Vanaf 1 januari 2018 heeft de gemeente Westerwolde een nieuw ambtsketen.

De overdracht vond plaats tijdens de gratis toegankelijke inloopmiddag ‘t Joar oet, een middag met kunst, workshops, theater en muziek. Bezoekers konden nog de tentoonstelling met artquilts onder de noemer Verknipt en de schilderijen van Magna Postma en Lodewijk Bruckman bekijken.Ook waren er workshops, een speurtocht voor kinderen en theatergezelschap De Gastspeler speelde het korte stuk “Zeg maar Molière”.

Pianist Sebastian Klamer luisterde de middag muzikaal op met sfeervolle klanken. Hij gaf hierbij zijn eigen draai aan bekende melodieën.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.