Gezelligheid troef bij Oudejaarsinstuif RTV Westerwolde

Foto: Jan Bossen

STUDIO RTV Westerwolde – Het was gezelligheid troef bij Oudejaarsinstuif bij RTV Westerwolde.

Vandaag was  weer de inmiddels traditionele Oudejaarsinstuif bij RTV Westerwolde.
In een ontspannen en gezellige sfeer, met natuurlijk oliebollen en spekdikken, gingen Harrie Woldendorp, Henk Guchelaar en Geert Smit het gesprek aan met de aanwezige gasten.

De uitzending werd “aangeblazen” door Harm Tammes, voor de tweede keer Nederlands kampioen Midwinterhoorn blazen. En passant nodigde hij de luisteraars uit om volgende week zaterdag avond weer de Giezelbaarg Midwinterhoornwandeling weer mee te wandelen.

Speciaal aandacht was er voor de mensen die niet terugkeren in de lokale politiek en bestuur. Lea van der Tuin, CDA wethouder van de gemeente Bellingwedde heeft in de periode dat ze wethouder was in Bellingwedde een hechte band gekregen met Westerwolde, waardevolle jaren noemde ze het. Wim ’t Mannetje, VVD wethouder ook van de gemeente Bellingwedde zei dat hij, na heel veel jaren politiek, nog niet helemaal wist hoe hij met de vrije tijd om zal gaan, een beetje meer klussen, dacht hij.
Gerard Sanders, raadslid voor D66 in Vlagtwedde, keert niet terug in de lokale politiek, zijn partij kreeg onvoldoende stemmen om een zetel te bemachtigen. Wel zei hij dat de zijn partij kritisch naar de nieuwe raad en het college zal kijken en eventueel via de media zal aangeven over waar het, in hun ogen, fout zal gaan in de nieuwe gemeente.
Seine Lok, twee periodes CDA wethouder van de gemeente Vlagtwedde, zei weer de arbeidsmarkt op te willen gaan, “ik ben nog te jong om thuis te zitten”.

Als laatste nam Janneke Snijder plaats aan de tafel. Na een erg drukke laatste werkdag als burgemeester, (zie de artikelen over de diverse activiteiten) kwam ze in de studio vertellen over de periode dat ze waarnemend burgemeester was in Bellingwedde.
Hoogtepunt was voor haar de ondertekening van de ondertekening van het akkoord tot oprichting van de gemeente Westerwolde. Ook voor haar wordt het zoeken naar een invulling van de vrije tijd die ook zij straks heeft.

Verder waren te gast Wethouder Hennie Hemmes en fractievoorzitter Pim Siegers van de SP van Pekela, Bart Huizing de (terugkerende) wethouder voor de nieuwe gemeente Westerwolde en Giny Luth ook wethouder in de nieuwe gemeente.

Ook schoven aan: VVD raadslid Beertje Wijnholds en Hendrik Klap, de formateur van de nieuwe coalitie. Henk Opheikens kwam langs en loco dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa’s Hilbrand Sinnema vertelde over de functie die hij binnen die organisatie vervult.

Jan Rengers en Jan de Vries van RTV Westerwolde vertelden over de onlangs gevoerde “strijd” over het behoud van de zendmachtiging in de gemeente Pekela die succesvol verliep en het terugkeren van het uitzenden in DAB + . Janny de Vries, moeke van RTV Westerwolde, vertelde over haar passie van de uitzendingen van Diverdoatsie en haar kleinzoon zei trots te zijn op zijn oma dat ze dit allemaal deed.

Jan Rengers mocht ook nog de mooie koffer met inhoud overhandigen aan Léonie, zij had deze gewonnen met de prijsvraag rond de Kerst top 50.

Gastvrouwen Cocky de Heer en Jelly Rengers verzorgden de gasten en medewerkers van deze middag van een natje en een droogje. De techniek voor deze uitzending werd verzorgd door Jan de Vries.

Tekst: Geert Smit

Foto’s: Jan Bossen en Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.