Muziekvereniging Jeduthun eert jubilarissen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Vanavond werden bij muziekvereniging Jeduthun vier jubilarissen in het zonnetje gezet.

Vanavond organiseerde muziekvereniging Jeduthun bij Hof van Sellingen een speciale nieuwjaarsreceptie. Hierbij werden vier jubilarissen in het zonnetje gezet.

Jaap Mellema, Freerk van der Burg en Bouwie Huiting vierden hun 50 jarig jubileum en Petra Niemeijer haar 40 jarig jubileum. Jaap, Freerk en Bouwie zijn al deze jaren lid van de muziekvereniging Jeduthun geweest; Petra is begonnen bij “De Harmonie” Tweede Exloërmond, daarna was ze lid van “Excelsior” Nieuwe Pekela en vanaf 2008 lid van Jeduthun. Allen zijn op jeugdige leeftijd begonnen als muzikant en hebben de liefde voor blaasmuziek in hart gesloten. Daarnaast hebben alle vier een belangrijk aandeel geleverd in bestuurlijke taken. Zonder hen inzet zou Jeduthun niet de bloeiende vereniging zijn zoals ze nu is.

Vanavond hebben de jubilarissen, tijdens een nieuwjaarsborrel in het Hof van Sellingen, een insigne opgespeld gekregen door Sikke Dijkstra, voorzitter van de KNMO (muziekbond voor Groningen en Drenthe). Daarnaast kregen de heren een oorkonde. De leden van Jeduthun hebben ze toegezongen met een speciaal voor hen geschreven lied, waarbij leuke foto’s van toen en nu te zien waren. De Sellinger vereniging, opgericht in 1925, is ontzettend trots op deze jubilarissen, want de kracht van Jeduthun is en blijft dat het een muziekvereniging is voor jong en oud!

Ingezonden.
Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.