Hemp Design Factory van start

Foto: Geert Smit

OUDE PEKELA -Vanmorgen werd het officiële startsein voor de kick-off van “Hemp Design Factory” gegeven.

Vijf studenten van “Terra Groningen” presenteerden daarbij hun ontwerpen voor het project “Hempvilla”. Deze Hempvilla is de voormalige woning van de directeur van de strokartonfabriek in Oude Pekela. Het pand moet als hoofdkwartier en ontmoetingsplek gaan dienen voor de Hemp Design Factory.

De opdracht voor Hemp Design Factory is de toepassingen van bio-based materiaal (hennep) in ons dagelijks bestaan te integreren. Er zal in de factory o.a. worden gewerkt aan art- en designontwerpen gebaseerd op hennep. Doel is om meer bedrijvigheid in de regio te brengen en deze ontwerpen op grotere schaal in productie te nemen. Dit zal mogelijk kansen opleveren voor startende ondernemingen en kan gunstig zijn voor de werkgelegenheid in Groningen. Daarvoor wil Hemp Design Factory mensen bij elkaar brengen die samen aan de slag gaan met onderzoek en ontwerpen rondom de thema’s als,
– bouwen met hennep,
– het maken van ontwerpen voor de fashionlijn,
– ontwerpen die geschikt zijn voor 3D-printing en spuitgieten.

Prijsuitreiking:
Burgemeester Jaap Kuin maakte de ontwerper van het mooiste ontwerp bekend. Rilana de Hollander maakte met haar keus van o.a. de verrassende kleuren de meeste indruk.

De Hemp Design Factory is een initiatief waaraan meerdere partijen deelnemen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen (Academie Minerva en het lectoraat Art & Sustainability), Terra, HempFlax, de Ondernemersvereniging Pekela en de gemeente Pekela.

Foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.