Schoolschrijver Gonneke Huizing feestelijk onthaald bij OBS de Plaggenborg

Foto: Jans Velthuis

JIPSINGHUIZEN – Vanaf vandaag krijgen de leerlingen van OBS Plaggenborg in Jipsinghuizen een half schooljaar de kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing in de klas. Zij neemt de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleert onderweg hun geletterdheid. Ze werd vanmorgen feestelijk onthaald door de leerlingen, onderwijzers en wethouder Wietze Potze.

Schoolschrijver

De Schoolschrijver, OBS Plaggenborg en de bibliotheek bundelen hun krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De lessen van de kinderboekenschrijvers krijgen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel. “Met dit traject laat de schrijver zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van de leerlingen en dat heeft en gunstige invloed op hun schoolcarrière.”, aldus Ina Habing van de Bibliotheek. De Schoolschrijver is onder deel van De Bibliotheek op School waarbij er structureel wordt samengewerkt tussen bibliotheek en school op gebied van lezen en mediawijsheid en er een goede collectie boeken op school staat.

Gonneke Huizing

Schoolschrijver Gonneke Huizing schrijft jeugdboeken voor verschillende leeftijden. Een belangrijk thema in haar werk is macht en onmacht. Overal krijg je hiermee te maken in thuis, op school, in vriendschappen, bij ruzies, maar ook in het groot zoals bij oorlogen.

Gonneke is echt een ambassadeur voor het lezen. Op haar website schrijft ze: “lezen is vooral superleuk. Is er iets mooiers dan te reizen naar plaatsen waar je in het echt nooit zou komen, mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten en te beleven wat je in werkelijkheid nooit zou beleven?” Dat is wat ik iedereen gun: Jezelf verliezen in een prachtig verhaal om er een ervaring rijker weer uit tevoorschijn te komen.

De Schoolschrijver is een landelijk traject waaraan 50 scholen deelnemen.

In de regio Zuid Groningen komt een Schoolschrijver in:

Alteveer – Corien Oranje, CBS De Höchte

Musselkanaal – Fabien van der Ham, De Badde

Jipsinghuizen – Gonneke Huizing, OBS Paggenborg

Stadskanaal – Pieter Koolwijk, Meester Neuteboomschool

Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.