Pekela Schoon vraagt politici om aandacht voor zwerfvuil en de Statiegeldalliantie

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Burgerinitiatief Pekela Schoon heeft alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Pekela uitgenodigd voor een zwerfvuilactie op zaterdag 24 februari a.s. vanaf het Flessingsterrein in Oude Pekela.

Met deze uitnodiging zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen wil de werkgroep nogmaals aandacht vragen voor het vele zwerfvuil in de gemeente. Daarnaast wil zij aandacht vragen voor de z.g. Statiegeldalliantie.

Afgelopen zaterdag heeft de werkgroep opnieuw 11 zakken met zwerfvuil opgeraapt. Veel van het vuil bestaat uit plastic, met name petflessen of stukken daarvan en daarnaast uit blikjes.

De Statiegeldalliantie is een prachtig initiatief, waar veel gemeentes en organisaties zich bij aangesloten hebben. Het houdt een oproep in aan onze landelijke overheid om te komen tot het heffen van statiegeld, niet alleen op grote flessen, maar ook op kleine petflessen en op blikjes.

In de ogen van Pekela Schoon zou het invoeren van statiegeld op alle petflessen en blikjes een prachtige stap voorwaarts zijn. De gemeente Pekela wordt opgeroepen deze alliantie te omarmen.
De actie begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.