Frits Wünker in het zonnetje gezet tijdens jaarlijkse uitvoering Filia

Foto: Hendrik Hilbrands

WEDDE – Gisteravond is Frits Wünker in het zonnetje gezet.

Gisteravond en de week daarvoor bracht Rederijkerskamer Filia in dorpshuis De Voortgang het blijspel Rel door de gasbel, geschreven door Bart Veenstra op de planken. Twee avonden genoot het publiek van de perikelen rond de familie Bloks en hun logé Corry Brakels, administratief medewerkster bij een bedrijf die een nieuwe gasleiding aanlegt in het dorp. Haar komst zorgt voor problemen in het gezin Boks, wat door de vrouw des huizes op een creatieve manier wordt aangepakt.

Na afloop van de tweede uitvoering stond gisteravond voor een van de spelers van Filia nog een verrassing op het programma. Frits Wünker is namelijk dit jaar 50 jaar lid van de vereniging. Hij was blij verrast dat zijn medespelers aan dit heugelijke feit hadden gedacht en nam dankbaar de oorkonde die hem namens Filia werd aangeboden in ontvangst.

Foto’s: Hilda Grezel, Hendrik Hilbrands en Alie Stukje

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.