Aanleg glasvezel start mogelijk in maart

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE, STADSKANAAL – Mabin begint waarschijnlijk al in maart met de aanleg van glasvezel.

Nadat vorige week afspraken met diverse aannemers zijn gemaakt staat er niets meer in de weg voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal. Volgens directeur Pieter van Grunsven wordt nu zo snel mogelijk een begin gemaakt met de aanleg van de kabels en zijn eind 2018 90% van de adressen aangesloten.

In de straten waar de glasvezelkabel wordt aangelegd hebben bewoners nog steeds de mogelijkheid zich aan te melden. Deze zijn dan waarschijnlijk iets duurder uit dan de mensen die zich reeds hebben aangemeld, aldus van Grunsven. Over de prijs moet nog worden gesproken.

Het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal is verdeeld in negen sectoren. In elke sector wordt een zogenaamde PoP-kast geplaatst. Dit is een soort centrale van waaruit de glasvezel naar de huizen wordt aangelegd. Als eerste stap wordt rond het hele gebied een buitenring aangelegd. Daarna worden de sectoren bekabeld. Mabin komt hierover binnenkort met meer informatie.

Voor aanmelden of informatie kijk op de website. Klik daarvoor HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.