Buspassagier mag verder reizen na betalen boete door ouder/verzorger

Foto: Freepik

BUNDE – Gistermorgen viel een passagier van een Flixbus bij een controle door de mand. Hij had nog een openstaande boete te betalen.

Gistermorgen controleerde het grensoverschrijdend politieteam om elf uur op de parkeerplaats Bunderneuland een Flixbus die via Bad Nieuweschans naar Duitsland was gereisd. Daarbij stelden ze vast dat een 22 jarige passagier uit Kiel nog een boete had openstaan.

De man was in februari 2017 wegens bedrog bestraft met een boete van 400 euro. Hiervan had hij slechts een gedeelte betaald. Omdat er geen verblijfplaats van de man bekend was werd hij op de lijst van gezochte personen geplaatst. Bij aanhouding moest hij nog de resterende 120 euro betalen of 12 dagen “zitten”.

De jongeman had gistermorgen geluk; een ouder/verzorger betaalde de openstaande boete bij de Bundespolizei in Hamburg. De 22 jarige mocht vervolgens zijn reis voortzetten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.