Visio inloopspreekuur “Leesproblemen door slechtziendheid” in bibliotheek Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Koninklijke Visio houdt inloopspreekuur in de bibliotheek in Winschoten met het thema “Leesproblemen door slechtziendheid”. U kunt dan vrijblijvend advies krijgen, hulpmiddelen bekijken en vragen stellen over alledaagse dingen zoals de krant lezen, televisie kijken, internetten of de straat op gaan. Zaken die een stuk lastiger worden als het zicht achteruit gaat.

Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren dan voorheen. Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het inloopspreekuur van Visio in de bibliotheek. Visio geeft informatie over verschillende vormen van lezen en leeshulpmiddelen. Loepen, vergrotingsapparaten, computer, tablet, e-reader of voorleesapparaten hebben allemaal hun voor- en nadelen. Er is gelegenheid om een aantal hulpmiddelen te bekijken en uit te proberen.

Begin vandaag met morgen

Wij horen vaak: had ik maar eerder geweten van alle mogelijkheden die er zijn. Wij nodigen u van harte uit vrijblijvend kennis te maken met Visio in Winschoten. Tijdens het

inloopspreekuur kunnen wij u niet ter plekke het juiste (vergrotende) hulpmiddel adviseren; dat is advies op maat. Voor advies op maat kunt u zich wel direct aanmelden bij Visio. Bezoekers zijn ook van harte welkom met vragen over de mogelijkheden van revalidatie bij slechtziendheid en blindheid.

Meer informatie en contact

Neem voor meer informatie contact op met Rens de Vries of Ali Jonker via T: 088 585 7000 of E: rensdevries@visio.org of alijonker@visio.org.

Bibliotheek Winschoten: Visio inloopspreekuur “Leesproblemen door slechtziendheid”

28-02-2018 | 14.00 tot 16.00 uur

Mr. D.U. Stikkerlaan 251, Winschoten

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.