Kinderen genieten op de kunstijsbaan in winkelcentrum ’t Rond

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Of de temperaturen de komende tijd onder nul blijven of niet, vanaf dinsdag kan er drie weken geschaatst worden in Winschoten. In het oude pand van de Takko, in winkelcentrum ’t Rond, is namelijk een kunstijsbaan neergelegd van 200 vierkante meter. De baan werd dinsdagmorgen door wethouder Bard Boon geopend.

Al veel kinderen hebben deze week hun eerste slagen op de kunstijsbaan gezet. Bij de een ging dit soepeler als bij het andere. Maar het plezier is er niet minder om! Ook vandaag was het, toen de baan om twaalf uur open ging, meteen gezellig druk. Voor toeschouwers zijn rond de baan tafels en stoelen geplaatst, zodat men onder het genot van warme chocomelk, snert of rookworst de verrichtingen van de kinderen kunnen worden gevolgd.

In de ochtend bestaat er de mogelijkheid voor scholen om de ijsbaan te reserveren, voor een alternatieve gymles op de schaats. Iedere middag is de ijsbaan ook geopend en gratis toegankelijk voor iedereen die graag een rondje wil schaatsen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.