Nijntje in ‘t Grunnegs bie OBS De Uilenburcht in Beerta

Foto: OBS De Uilenburcht

BEERTA – Peuters en kleuters van OBS De Uilenburcht in Beerta hebben afgelopen week genoten van de boekpresentatie van ‘Nijntje op fiets’.

Dit is het derde boekje van Nijntje dat vertaald is in het Gronings. De kinderen hebben het evenement geopend met een lied, een dansje en een toneelstukje over Dick Bruna en zijn Nijntje. Daarna heeft Olav Vos, de vertaler, het verhaal voorgelezen.

In een versierde school is het feest afgesloten met het zingen van Groninger kinderliedjes. Nijntje in ’t Grunnegs is een groot succes. De leerlingen in Beerta vinden het verhaal in het Gronings nog mooier dan de Nederlandse versie ‘Nijntje op de fiets’.

Tekst en foto’s: OBS De Uilenburcht

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.