..

Expositie met schilderijen van 24 kunstenaars in De Klinker

Foto ingezonden door T Drenth Biblionet

WINSCHOTEN – Van 1 maart tot en met 30 april 2018 zijn in De Klinker schilderijen te zien van 24 kunstenaars.

Al sinds begin jaren 90 bestaat er een vriendschapsband tussen ‘Kulturring und Kunstkreis Rhauderfehn’ en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberië. Inmiddels kwamen daar Nederlandse connecties bij, met bestuursleden van collectief ‘Kunst aan de rand van Nederland’. De lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten, waaronder deze reizende tentoonstelling, die bestaat uit werken van 24 kunstenaars, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch. De expositie is net zo gevarieerd als de kunstenaars die de werken maakten.

Tijdens een bezoek aan Rhauderfehn in augustus 2017 werden ze voor het eerst tentoongesteld. Daarna in Molen Adam in Delfzijl en Museum De Oude Wolden in Bellingwolde en in Cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam. De expositie kreeg de passende titel “Liefde voor de kunst”, bruggen verbinden, wensen zijn werkelijkheid en wordt vergezeld door een (gratis) catalogus.

De schilderijen zijn van 1 maart tot en met 30 april 2018 te zien en te koop in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten, van dinsdag t/m vrijdag van 11-19 u. en op zaterdag van 11-16 u. Voor meer informatie zie de websites: www.kunstkreis-rhauderfehn.de en www.kunstaanderandvannederland.nl

Tegelijkertijd zijn in de vitrines in het leescafé van de bibliotheek objecten te zien van Rie Honhof uit Hongerige Wolf, gemaakt van allerlei materialen die door haar manier van werken, aandacht, nieuwsgierigheid, geduld en twijfel hun vorm en schoonheid hebben verkregen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.