Veel belangstelling voor sterren kijken bij Tido van der Laan

Foto: Jacob Musch

BELLINGWOLDE – Vanavond was er veel belangstelling voor de sterrenkijkdag bij Tido van der Laan.

Dit weekend worden voor de 42ste keer de nationale sterren kijkdagen gehouden. In 1977 werd de eerste landelijke sterrenkijkdag gehouden. Het doel van de kijkdagen is het grote publiek kennis te laten maken met de wereld boven ons en met de hobby sterrenkunde. Zo wordt er uitleg gegeven over het zoeken van sterrenbeelden en hoe een telescoop werkt. Hierbij zijn moderne middelen zoals een tablet of smartphone een goede bron voor informatie.

Bij helder weer staan op vele plaatsen in het land telescopen opgesteld bij zowel volkssterrenwachten, universiteitssterrenwachten en bij amateurs thuis. Het publiek kan door de telescopen naar sterren en de maan kijken. Zo is de maan op vrijdagavond iets meer dan de helft verlicht. Helaas zijn er op dit moment ’s avonds geen planeten zichtbaar. Andere objecten die getoond kunnen worden zijn o.a. de Orionnevel, het Zeven gesternte, sterrenhopen en dubbelsterren.

Vanavond konden belangstellenden terecht bij Tido van der Laan in Bellingwolde. Vanaf 19.00 uur stonden zijn telescopen opgesteld. Veel volwassenen en kinderen maakten van de gelegenheid gebruik eens door een telescoop naar sterren, planeten en de maan te kijken.

Foto’s: Jacob Musch
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.