Zo’n 80 deelnemers doen mee aan de Westerwolde Bosloop Sellingen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Vandaag vond in de bossen bij Sellingen de Westerwoldebosloop plaats.

Vandaag vond in de bossen bij Sellingen de Westerwoldebosloop plaats. De ongeveer 80 deelnemers konden kiezen uit zeven of tien kilometer wandelen of hardlopen over onverharde wegen en paden. Het was een prestatieloop en kende dus geen wedstrijdelement. De start voor de hardlopers was om 11.00 uur bij camping de Barkhoorn aan de Beetserweg in Sellingen. De wandelaars vertrokken gelijk nadat de hardlopers waren gestart.

De organisatie is overgenomen van Sjak Kwak en sinds dit jaar in handen van Runners Oost Groningen, de vereniging die bijvoorbeeld ook de Monnikentocht organiseert. Sjak was  vanmorgen wel aanwezig en loste het startschot.

De lopers werden halverwege het parcours getrakteerd op warme koffie, bananen, koek en frisdrinken. De finish was weer bij de camping de Barkhoorn.

De deelnemers waren vol lof over het parcours door het prachtige natuurgebied rond Sellingen.

Foto’s: Jans Velthuis
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.