Fotoreportage Oost-Groninger Bloembollenroute ‘City Channel Garden’

Foto: André Dümmer

STADSKANAAL– Van 25 februari tot en met 29 april wordt door Het Tuinpad op de Oost-Groninger Bloembollenroute georganiseerd.

Van 25 februari tot en met 29 april wordt voor de elfde keer de Oost-Groninger Bloembollenroute georganiseerd. In vier tuinen kunnen op de zondag duizenden bloembollen worden bewonderd. Tuinliefhebbers mogen zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard.

Een van de deelnemers is de ‘City Channel Garden’, Lida Lourens aan de H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal. Het is een tuin van 2.500 m2 met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.

De sneeuwklokjeszondagen zijn op 18 maart, van 11.00 tot 17.00 uur en drie opeenvolgende zondagen in april: 15, 22 en 29 april, steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

Klik HIER voor meer informatie.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.