Wethouder Bart Huizing verricht aftrap FC Groningen Buurt Battle

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Vanmiddag gaf wethouder Bart Huizing de aftrap voor de FC Groningen Buurt Battle.

Vanmiddag was wethouder Bart Huizing aanwezig bij de kick-off van de FC Groningen Buurt Battle. Deze kick-off vond plaats bij Sportpark ’t Heem in Ter Apel. Jongeren van 10 t/m 12 jaar uit de gemeente Westerwolde kunnen hier gratis aan meedoen.

Zeven weken lang krijgen 50 jongeren voetbaltraining in Ter Apel en voeren zij sociale buurtbijdragen uit. Met het voetballen en de buurtbijdragen kunnen de jongeren punten verdienen, om zo een plekje in het finaleteam te bemachtigen. Dit team mag de gemeente Westerwolde vertegenwoordigen tijdens de finaledag op dinsdag 1 mei 2018.

Doel
De betrokkenheid van ouders, het positief beïnvloeden van de leefstijl van jongeren en het terugdringen van overlast zijn belangrijke doelstellingen van het project. Op die manier willen wij de kwaliteit van woon- en leefklimaat bevorderen. Ook het bijbrengen en benadrukken van normen en waarden en het verhogen van de sportparticipatie van de jongeren staat centraal.

Gemeente Westerwolde Beweegt
Het project is een initiatief van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en wordt ondersteund door de AVEBE. Het project past goed binnen de doelstellingen van Gemeente Westerwolde Beweegt. Gemeente Westerwolde Beweegt is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en verschillende organisaties en verenigingen uit Westerwolde. Samen proberen zij door middel van sport- en beweegactiviteiten een gezonde(re) leefstijl te bevorderen bij de inwoners van Westerwolde.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.